Rabu, 27 Jun 2012

Inventory Oh Inventory...!!!!

Views As salam...


Rasenye dah lame tak update blog ni, sorry la sebab sejak akhir2 ni aku terlalu sibuk dengan kerja kat tempat kerja tu...al maklum dah nak inventory ni kene la prepare awal2...ape..!!! tak tau ape tu inventory.???


Inventory tu kire stock la...alaaa...barang2 yang ade kat dalam hypermarket tu....bayangkan barang yang banyak tu nak kene kire oleh kakitangan yang tak seberape ni....fuhhh...letih giler la..nasib baik aku tak terlibat untuk kerja malam hari ni...


Ape2 pun aku doakan rakan2 seperjuangan berjaya mengira stock tu dengan lancar...harap takde  la loss yang giler2 punyer....

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Jangan Lupa Follow

Rabu, 20 Jun 2012

Nape keluar darah ni..??

Views Terkejut besar tadi...nasib baik kene sakit yang tak berape teruk...Pergi klinik mintak cek doktor tapi segan sebab tempat sensitif. 





Mujurla cume luka biasa je, doktor nasihatkan saya untuk makan makanan seimbang. Ubat dah bagi tapi takut nak guna sebab ubat tu bukan untuk makan tapi sebaliknya untuk dimasukkan...hahahaahaha mesti korang dah fikir yang bukak2 kan...


Tengok dalam dua tiga hari ni kalau masih berdarah kene jumpa balik dengan doktor sebab takut penyakit lain la pulak...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Jangan Lupa Follow

Selasa, 19 Jun 2012

Makin Berat..nape ek..??

Views As salam,


Nak citer sikit pasal talian unifi ni, dulu mase mula2 gune line semua clear, laju je bile download ke atau ape2 je la yang sewaktu dengannye. Tapi sekarang ni semua dah mule nak lembab dah, download atau loading blog semua lambat. Kekadang tersekat2..mungkin ke aku jadik mangsa si pencuri line..??


Kalau ye aku kene tukar password baru ni, tapi tak tahu macam mane. Abang unifi tu dah kol banyak kali masih tak datang lagi...hampeh betol la..


Sama macam perkhidmatan line tenet yang lain, mase mule2 je line clear, sume laju...lame2  line start slow, mungkin ni salah satu strategi dorang...ape2 pun kalau boleh biarla ape yang kite bayar tu berbaloi. Bukan murah nak bayar perkhidmatan tenet ni...









Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Jangan Lupa Follow

Ahad, 17 Jun 2012

Unifi..Kau Kecewakan Aku...!!!

Views As Salam semua,

Petang ni nak update blog, nak luahkan rase tak puas hati dengan salah satu syarikat telekomunikasi kat Malaysia ni. Sape lagi kalau bukan TM. Sebenarnye aku memohon unifi ni dah lame dah, rasenye tahun lalu lagi. Memandangkan tempat aku tinggal ni belum ade perkhidmatan unifi maka dorang letaklah name aku kat dalam senarai menunggu...ok nak di jadikan cerite bulan lalu mereka beritahu aku service dah ade kat tempat aku lagipun pada mase tu tengah promotion dimana aku tak perlu membayar RM200 untuk caj pemasangan..
Ok..bab pemasangan tu dah ok, masalah sekarang ni telefon tak boleh gune sebab menurut ejen kontrak yang datang untuk pasang Unifi tu, modem tak 'ngam' kene tukar dengan yang lain..ok lah janji esoknya nak datang tapi tunggu punye tunggu habuk pun xde..Keesokan harinye kol balik orang tu, sekali lagi die berjanji akan datang hari tu tapi sama gak macam hari tu...aku berfikir mungkin die sibok sangat kot..takpelah nanti kol balik..selang beberapa minggu kol balik pastu die janji lagi, pun sama gak...sampai ke hari ni masih tak datang-datang. 




Bukan ape, aku tak marah kalau die sibok sangant dan tak boleh datang tapi janganlah janji kosong dengan orang. Masa nak promote unifi ni bukan main hari-hari kol tanya nak ke taknak sampai sanggup datang rumah malam-malam. Tapi setelah semua dah selesai, dah pakai unifi macam ni la pulak servis dorang servis yang sungguh melambangkan betapa teruknya syarikat besar TM ni...Insyaallah dalam mase terdekat ni aku nak terminate servis ni, lebih baik pakai broadband..




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Jangan Lupa Follow

Sabtu, 16 Jun 2012

Selamat Laptopku...

Views Akhirnye......


Terima kasih pada pakcik google sebab bagi tunjuk ajar untuk membaiki button keyboard yang tertanggal ni...hahahahahahaha...lega rase hati, semalaman tak dapat tido asyik fikirkan keyboard yang tertanggal ni.....

Sebenarnye mudah je nak prepare button tu, cume gune screw driver sais paling kecik je...


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Jangan Lupa Follow

Jumaat, 15 Jun 2012

Apalah Salah Laptop Aku tu..??

Views GERAMMM..!!!..tak dapat nak bayangkan. Sakit betol hati aku ni, nape la laptop aku yang jadik mangsa ni. Lepas ni aku janji takkan biarkan budak2 nakal tu gune laptop aku ni. Main game punye pasal butang keyboard aku tertanggal...memang malang betol nasib aku ni..



Entah berapa agaknye kos untuk baik pulih butang keyboard tu...dah la tengah bulan ni, poket dah hampir2 kering....sedih aku...


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Jangan Lupa Follow

Khamis, 14 Jun 2012

Lai...lai...lai..mali...mali...mali...mulah...mulah..!!!

Views


Tengok tajuk entri ni mesti korang ingat aku nak jual barang kan..?? weiii...agak2 la bro, yang sebenarnye petang tadi mase aku tengah kemaskan barang kat dalam stor kat tempat keje aku, adalah sorang  mamat ni bawak aku pergi scan barang..


Terkejut jugak aku, scan harge kat dalam stor..rupe2nye mamat ni tengah carik barang stock clearance...nak tahu berape harga yang HQ turunkan..?? satu ringgit satu helai...mak aiii, murah gila. Aku tengok harge asal baju kanak2 RM23, ni betol2 lelong ni.



Stor makin lame makin ramai org, bukan nk kemas barang tapi nak hancurkan stor ade la...
Bersepah sana sini...giler ke ape dorang ni. Yang terok mengemas nanti sape..?? aku jugak.
Nasib baik sempat ambil beberape helai kalau tak, habuk je la yang dapat...




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Jangan Lupa Follow

Rabu, 13 Jun 2012

Ngeri Kari Ngeri...

Views Sedang belajar memberanikan diri untuk melihat kematian2 yang amat ngeri...tabik kat blog Kari Ngeri sebab kandungan blog yang amat ngeri namun memberikan maklumat.

First sekali bukak dah nampak mayat2 hancur terasa loya pulak tekak ni...rasa macam nak muntah...tapi aku beranikan diri jugak untuk melihat paparan yang dorang paparkan tu...kebanyakan berlaku kat luar negara terutamanya kat Maxico, mungkin kat sana banyak pembunuhan berlaku maklum lah pengedar dadah nombor 1 dunia la katakan.

Rasa ingin tahu kat mane dorang dapat sumber2 cerita yang ngeri2 ni...

Kalau korang berani jom lihat antara gambar ngeri yang aku petik dari Kari Ngeri ni...ada bran..???


corpse1
Yang ni mati eksiden...bawak motor dalam keadaan mabuk...padan muke die..

run over by tractor1
yang ni pulak eksiden bawak traktor, takde lesen kot..

subway train2
putus kepala oleh rel kete api, mungkin nak bunuh diri gak...

cuba bunuh diri tembak kat kepala tapi tak mati2...

616_1297463843
kat Mexico, polis dibunuh dan disiat oleh pengedar dadah..

3
mangsa keganasan beruang kutub...ditelan hidup2...yaiikk..ngeri oo

w3e4rr1
awek ni mati sebab perut kene kerat oleh boypren...

Ade banyak lagi gambar ngeri kat dalam blog tu...kalau aku letak semua kat sini gerenti seminggu korang muntah2..kan tu dah muntah....hahahahahahaha

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Jangan Lupa Follow

Isnin, 11 Jun 2012

Saman oh saman...

Views

Tengah daftar untuk myportal.gov tadi, tiba-tiba aku teringat satu peristiwa yang berlaku dulu. Masa aku masih bertugas kat Bukit Rimau Shah Alam dulu...


Untuk mendapatkan kepastian aku bukak la portal myeg, masuk kat portal jpj..sign in pastu..alamakkkkk..!!!!
Rupanye saman tak bayar lagi, patutla masa nak renew roadtax tu lama sangat tokeh kesdai motor tu settlekan, rupanya saman masih tak bayar lagi..




Tapi pelik la, macam mana tokeh kedai motor tu boleh lepas..???
Mesti ade undertable bussiness ni..kalau tak mustahil boleh lepas. Apa2 pun aku kena jugak pegi kat JPJ yang berdekatan untuk cek status aku takut nanti masa nak renew roadtax nanti ade masalah pulak...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Jangan Lupa Follow

Isnin, 4 Jun 2012

Leggings Bukan Sejenis Seluar...

Views Assalamuallaikum,


Hari ni nak citer sikit pasal pakaian..mesti terkejutkan. Apa ke halnya citer pasal pakaian ni, takde citer lain ke..???  Sebenarnya ianya mengenai seluar pompuan yang dikenali sebagai 'leggings'. 



Sape yang tak pernah pakai leggings, bagi pompuan masa kini legging selalu mereka pakai tak kiralah nak bershopping ke, bersukan ke atau kemana sajalah..namun tahukah anda semua bahawa leggings tu bukan lah pakaian untuk kita raga kan sebaliknya ia merupakan pakaian dalam wanita..




Haaaaa....tak caya ek...mari kita lihat video kat bawah ni mengenai pendapat orang barat mengenai leggings ni..



Sebenarnya bukan semua orang sesuai pakai legging ni sebab ianya mengikut bentuk badan seseorang...kalau badan die lawa...lawa lah...kalau badan macam tong dram sorry to say lah...buruk nampaknye...


Apa-apa pun kite ni orang Malaysia, so sendiri mau ingat....


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Jangan Lupa Follow

Elo...testing...testing..

Views testing 1 2 3..testing...1 2 3...testing.....
hahahahahahahahahahahahahahaha........


Testing dulu....jadik ke tak jadik ni...ade kluar kat FB fanpage ke tak ni..????

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Jangan Lupa Follow

/> /> />