Isnin, 30 April 2012

Al-Fatihah...

Views Tengah blogwalking tadi aku tersjumpa satu blog yang memaparkan kisah 28 april tempoh hari, yup betol..BERSIH...Perhimpunan yang dianjurkan kononnya secara aman tapi apa yang dapat dilihat cuma keganasan dan kemusnahan. Ada sesetengah pihak mengatakan ianya sengaja diprovok oleh satu pihak dengan sesuatu tujuan.


Ok...lupakan semua tu..apa yang aku ingin katakan sini ialah mengenai insiden yang berlaku sekitar SOGO iaitu  mengenai kereta waja polis yang melanggar perusuh bersih ni...Dalam blog tu mengatakan 5 orang telah di rempuh dan 2 orang telah cedera parah dan seorang yang cedera parah tu telah meninggal dunia...dari apa yang aku baca kat dalam blog tu lelaki yang meninggal dunia berasal dari negeri Sabah....haaa....terkejut aku...rupa2nya lelaki tu senegeri dengan aku..


Kecewa juga aku apabila mengetahui perkara ni, tapi kata orang malang tidak berbau, ajal maut Allah yang tentukan..Mesti ada sebab kenapa dia sertai BERSIH ni, setahu aku rakyat Sabah ni dah cukup bersyukur dengan kepimpinan sekarang ni...


Apapun marilah kita sedekah kan Al-fatihah buat beliau...


Al-Fatihah..

ISMAILY BUNGSU

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Jangan Lupa Follow

Ahad, 29 April 2012

Lonely Day...!!!

Views Tengah boring ni...
Ni aku bagi lirik band kegemaran aku...layan

"Lonely Day"


Such a lonely day
And it's mine
The most loneliest day of my life

Such a lonely day
Should be banned
It's a day that I can't stand

The most loneliest day of my life
The most loneliest day of my life

Such a lonely day
Shouldn't exist
It's a day that I'll never miss
Such a lonely day
And it's mine
The most loneliest day of my life

And if you go, I wanna go with you
And if you die, I wanna die with you

Take your hand and walk away

The most loneliest day of my life
The most loneliest day of my life
The most loneliest day of my life
Life

Such a lonely day
And it's mine
It's a day that I'm glad I survived



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Jangan Lupa Follow

Rabu, 25 April 2012

Rindu..!!!

Views Hari cuti yang membosankan...takde aktiviti nak buat , duk rumah je sambil layan facebook..
Sambil layan terpandang pulak kat sebelah kiri bawah tu...huhh abang aku pun tengah online..


Terasa nak nak tengok pulak profile die...dah lama tak jumpa, seingat aku dah dekat4 tahun kot..
Klik kat album die terjumpe pulak gambar lama abang aku tu...kalau di bandingkan gambar tu dengan wajah die sekarang ni sungguh jauh beza...terasa amat pantas masa ni berlalu...





Sesekali aku terkenang pulak zaman remaja..zaman persekolahan..terasa seperti inging kembali ke zaman tu..tapi mustahil kan..


Dalam usia yang semakin meningkat ni baru aku sedar betapa berhaga sekali setiap masa yang kita lalui...masa tak akan kembali lagi dan bila aku mengimbas kembali setiap detik yang aku lalui ni sungguh menyesal sekali...menyesal sebab tidak menggunakan masa dengan sebaik-baiknya...


Kata orang hidup mesti di teruskan..yang lalu biarkan berlalu..kene pandang ke hadapan..tapi bagi aku, aku rindukan masa laluku...rindu sangat....

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Jangan Lupa Follow

Rabu, 18 April 2012

Lambakan Pendatang Asing di Perumahan Ku...

Views Terasa janggal dan kurang selesa ketika melalui jalan yang aku lalui setiap hari untuk balik kerumah.

Bukan apa tapi terasa seperti berada di negara lain...lalu kat sini sekumpulan mat bangla sedang rancak berbual, macam berada kat bangla pulak...lalu kat depan sikit sekumpulan mat indon dengan minah indon sedang rancak juga berborak dan berkumpul...yang ni pulak rasa macam berada kat Indonesia, lalu sebelah depan sikit lagi terserempak pulak sekumpulan mat Nyanmar sedang asyik berborak juga...
Nak di jadik kan cerita, kawasan perumahan yang aku diami kini dah jadik tempat berkumpul pendatang asing ni..entah datang dengan izin ke tak...kalau kat KL ada Little India..haaa..kat sini bukan setakat Little India..macam-macam ada...Little Indonesia ada...Little Myanmar ada...Little Bangla pun ada...pendek cerita macam-macam ada...
Tapi hairan jugak..setahu aku tidak lama dulu penguat kuasa imegresen pernah datang buat serbuan dan tangkapan tapi kelihatannya seperti usaha itu tidak berkesan...makin ramai lagi yang datang...
Malaysia ni terlalu baik tapi kebaikan yang diberikan itu belum tentu menjamin keselamatan rakyat Malaysia khususnya...kamon la...sekali sekala bukak mata...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Jangan Lupa Follow

Isnin, 2 April 2012

Apa!!! Visit tak jadi!!!

Views
Setelah beberapa hari ni bertungus lumus membuat persediaan untuk visit bos 'besar' ni, akhirnya 
visit cancel pulak...

Tak adil rasanya bila semuah dah perfect, dah buat cantik2 tup...tap...tak jadi datang la pulak..
Tapi takpe la...dia kan bos...suka hati dia la nak datang ke tak...esok2 kalau aku jadi bos mungkin macam tu  kot...hahahahaha...

Apa2 pun dah tiba masanya untuk aku merehatkan badan dari keletihan dan kelesuan...bila rasanyaaku boleh cuti panjang ni...????


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Jangan Lupa Follow

/> /> />