Ahad, 25 Mac 2012

Stacker...oh stacker..

Views As salam sume...
Semoga korang dalam keadaan baik dan sihat...uitss...mcm tulis surat la pulak..
Dah takde keje lain la ni...


Pepagi di hujung minggu ni tak tau nak buat ape, nak keluar jalan pun tak boleh sebab kaki tak meng izinkan.
Pengalaman semalam yang amat memeritkan, kaki sebelah kanan tersepit antara mesin stacker dengan racking barang..


Korang tau tak rupe mesin stacker tu.???


haaaa...tengok gambar kat bawah ni...



besar kan..???
benda ni sebenarnya tak susah pun nak bawak...cuma masa aku bawak semalam aku tengah rushing, takut keje tak siap on time..tengah sedap bawak mesin ni tetiba 'pap'...eh apa yang bunyi tu...tengok kat belakang takde ape2...dalam beberapa saat selepas tu...haaaaa..ambik ko...sakit bukan main lagi..

Rupe2nya tumit aku terkeluar sikit dari kedudukan dan yang bunyi tu sebenarnye tumit kaki aku yang tersepit kat belakang...

Nasib baik ada member yang sudi menolong aku masa tu kalau tak tak tau apa nak jadik dengan aku ni...
Walau apa pun ianya menjadi pengajaran buat aku supaya lebih berhati2 dikemudian hari..



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Jangan Lupa Follow

Rabu, 21 Mac 2012

SPM!!! Ok Ke Tak Ok...????

Views As salam..


Baru teringat rupanya hari ni ke budak2 spm terima result..??
Amacam..?? ok ke tak ok..???


Teringat pulak zaman aku terima result dulu...hati berdebar2...gundah gulana dan macam2 lagi la..
Pagi tu sebelum pegi sekolah singgah jap kat kedai mamak dengan member2 yang lain, pekena roti
telor dengan teh tarik besar dulu...buat2 biasa je..taknak fikir sangat pasal result tu..





Dah selesai kat kedai mamak barula pegi sekolah beramai2 macam berarak pun ade gak masa tu..
Member yang satu ni tak habis2 berdoa supaya dapat result yang bagus...sorang member ni selamba je,
tak nampak kerisauannye...dah memang gaya dia macam tu...


Masa yang di tunggu2 dah tiba...masa untuk terima result.....taknak tengok...taknak tengok..
arghhh....tengok je la...alhamdulillah...walaupun tak seberapa tapi lulus gak...heheheheheehe


p/s..member sorang tu dapat result je terus lesap...kenapa ek?? korang tau jawapannya....

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Jangan Lupa Follow

Korang tertipu...!!!

Views As salam....


Hahahaha..lucu betol la....gelak sampai nak pecah perot ni...
Nak tau kenapa.????


Begini citernye..
Dua hari yang lepas aku post satu gambar kat dalam FB, gambar kat tempat keje aku la..
Sebenarnye pada mulanya gambar tu tak menyeramkan tapi atas kenakalan aku, gambar tu
aku edit letak pocong dalam tu...


Punyala banyak komen yang aku terima...hahahahaha...tipah tertipu ni...
Tapi gambar tu aku dah delete sebab taknak apa2 perkara lain pulak jadik...


nak tengok gambar tu ke..???


Jom layan.....



haaaa...nampak tak apa yang ganjil kat gambar atas tu..????




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Jangan Lupa Follow

Selasa, 6 Mac 2012

Selasa yang membosankan...

Views As salam...pepagi selasa ni takde ape yang nak buat, cuma rehatkan diri selepas seminggu keje tanpa rehat. Cuti kene tunda..perkara yang macam ni la yang paling aku malas sekali...

Semalam dah start keje kat belakang stor pulak...entah apa agenda sebenar dorang taknak manager kejer luar...ni mesti nak 'bunuh' kiterang....maklumlah nak 'cut coast'. Tapi takpe...walau ape pun keje yang dorang bagi aku sanggup sebabsemua keje tu aku dah lalui dulu masa aku masih store clerk lagi...


Tapi kesian jugak aku tengok member2 yang kene tendang pegi store lain, kalau dekat takpe la tapi kalau tempat tu jauh? Mungkin kalau masih bujang lagi takde masalah pegi tempat jauh, tapi kalau yang dah berumah tangga dan mempunyai anak macam mana?


Ok la...malas nak citer pasal tempat keje tu buat stress kepala hotak aku je...hari ni aku nak buat ape ek..??
Takde aktiviti yang boleh aku lakukan....takpe la, kemas rumah lagi baik...nanati bila orang umah aku datang mesti die happy...hehehee

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Jangan Lupa Follow

/> /> />