Selasa, 14 Februari 2012

Edit Oh Edit...!!!

Views As Salam,


Lame benar tak update blog aku yang satu ni, kesian die macam anak tiri pilak. So untuk tidak mengecewakan blog aku ni (kalau die ni orang tentu dah nangis), hari ni aku updat satu entri. 


Haaaa....entri ni mengenai edit, edit ape..??? ofkos la gambar habis tu ape lagi..Pada permulaannya hasil yang aku buat tidak la begitu memuaskan maklumla baru je lagi pun  aku mane ade pengetahuan asas nak edit2 ni.


Setelah bertungkus lumus maka ini la hasilnye..:

Ini letak gambar dalam ayat....

Yang ni letak ayat pada gambar...payah gak buat ni..
gambar ni aku buat macam gambar lama....

Bentuk Abstract, Kalau tengok betol2 ade name kat dalam tu..

kalau di gambar ni tak sesuai nak edit camni sebab muke tak jelas sangat...tpi lawak gak..



Ok la yang kat bawah ni saya menggunakan model seorang lelaki and pompuan, harap mereka tak marah sebab aku tak mintak izin dari mereka...tapi result memang sungguh lawa...



Sape yang tak kenal dengan cik Lyssa ni....

Yang ni member aku kat tempat keje, kalau die nampak ni mesti die bengang kan...

Nampaknye setakat ni je ilmu yang aku dapat, kalau korang nak tahu gambar2 yang aku edit sume tu adalah menggunakan Gimp, malas aku nak guna Photoshop, payah sangat...

Ok la, aku nak berambus dah ni...nak update blog yang lain pulak...

Bye2...heheheheehe




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca..Jangan Lupa Follow

3 ulasan:

  1. pergh..pndai yer edit gambar. admin paling tak pandai dalam edit2 gambar ni...huhu

    p/s : sal IDM tu cuba cari folder "internet download manager". lepastu cari "idman"

    admin buat ok jer..takde masalah pun. sama cam tutorial tu...(^_^)

    BalasPadam
  2. masa nak patch..pastikan semua IDM ditutup. termasuk lah yang ada pada "tray" bawah belah kanan tu..insyaallah..dapat yer (^_^)

    BalasPadam
  3. admin ada buat entry IDM version terbaru. sekali dengan tutorial.

    http://www.duniakongsi.net/2012/02/internet-download-manager-609-with.html

    semoga dapat buat yer (^_^)

    BalasPadam

Assalamualaikum
Sila tinggalkan Komen Anda Disini...!!!

/> /> />